Idealisten of analisten?
Geschreven door: Maxim Kapteijns
Gepubliceerd op: 4 december 2019
Over hoe een groepje nerds het verschil wil maken.
Leestijd: 4 minuten
Mensen vragen het ons wel eens. Waarom werken jullie alleen voor goede doelen? Is het écht omdat jullie het werk willen ondersteunen? Het antwoord is ja. Niets meer en niets minder.
Goede doelen moeten zich bezighouden met hun idealen, hun missie. Dat is logisch. Maar om dit te kunnen doen, moeten de randvoorwaarden kloppen. Er moet geld worden geworven, de bedrijfsprocessen moeten soepel lopen. Wat wij vaak zien in de praktijk, is dat goede doelen veel tijd moeten spenderen aan de informatieprocessen en het analyseren van de data. Wie zijn mijn donateurs, waar zitten ze, wat is hun geefgedrag, hoe loopt de campagne, zijn de bankgegevens al binnen, waar moeten we bijsturen?
De donateur centraal stellen? Uiteraard! Maar hoe dan?
De donateur centraal stellen en in kunnen spelen op zijn situatie en motivatie is cruciaal in een tijd waarin fondsenwerving en behoud van donateurs een steeds grotere uitdaging is voor goede doelen. Wanneer het CRM hier niet goed voor is uitgerust, is het erg lastig en tijdrovend om een compleet beeld te krijgen van alle beschikbare data. Duik eens in je database en probeer makkelijk en snel boven tafel te krijgen wie je trouwe donateurs zijn. Wat zijn gemeenschappelijke kenmerken of motieven? Hoe ze reageren ze op mailings, giftverzoeken of campagnes? Misschien krijg je een deel snel boven water, maar het hele plaatje? Dat vraagt waarschijnlijk veel kostbare tijd.
Wat nou als….
Denk je eens in hoe veel beter een goed doel zijn werk kan doen als:
- alle gegevens van donateurs accuraat, veilig en makkelijk beheerd kunnen worden;
- met dat makkelijke relatiebeheer mensen benaderd kunnen worden op basis van geefgedrag, persoonlijke voorkeuren, adres, of wat dan maar ook;
- een giftmodule zo gladjes verloopt, dat een online donatie lekker laagdrempelig is.
En als al die systemen nu ook nog eens volledig geïntegreerd zijn, zodat een organisatie het beste uit zijn data kan halen.
We hadden natuurlijk onze mouwen kunnen opstropen, reisschoenen aan en tropenhelm op. Op missie, mensen helpen waar de nood het hoogst is.
Meer met je data? Het kan!
Onze volledig geïntegreerde CRM software haalt het voor je op, snel en makkelijk. Zodat je meer kunt doen met je data. Zó helpen wij goede doelen. We hadden natuurlijk onze mouwen kunnen opstropen, reisschoenen aan en tropenhelm op. Op missie, mensen helpen waar de nood het hoogst is. Het hàd gekund. Werken tussen de professionals die niet blikken of blozen van een mazelenvaccinatie of een oorlogswond, die mensen beter maken, die weten hoe je efficiënt voedselpakketten verdeelt of die snappen hoe je snel een noodwaterleiding aanlegt. Maar met al onze goede bedoelingen zouden we ze alleen maar in de weg lopen.
Idealen verbinden aan mensen
Dus hoe dragen we wel bij aan de idealen van goede doelen? Door een nieuwe standaard CRM te ontwikkelen voor goede doelen. Een CRM die de idealen van de organisatie verbindt aan de mensen die het uiteindelijk mogelijk maken: de giftgevers en donateurs. Connecting your cause. Zo kan een groepje goedbedoelende nerds toch een verschil maken in de wereld.
En nee, we zitten niet in een kampement ergens in de tropen, maar in een fijn kantoor in Zijderveld. Hier ontwikkelen we software voor goede doelen, voor relatiebeheer, database, fondsenwerving of het managen van geldstromen. En we testen, testen en testen nog eens of alles werkt zoals het moet. Het klinkt niet zo avontuurlijk, maar geloof ons, voor ons is het elke dag een fantastische missie om goede doelen te helpen hun werk beter te doen.